De lente is aangebroken en de zomer nadert snel. Een koud drankje aan de rand van het water en een warm zomerbriesje. Klinkt dat goed? Natuurlijk, maar vergeet niet een stijlvolle zonnebril, die een must-have is op een mooie, zonnige zomerdag. Ze beschermen niet alleen uw ogen en verminderen rimpels, maar ze maken ook deel uit van uw outfit!

U kunt veel verschillende stijlen vinden bij Luxreaders, dus laat u inspireren door deze zonnebrilgids voordat u onze collecties gaat verkennen, waar u de perfecte zonnebrillen zult vinden voor die lange, zonnige dagen.

Welke zonnebril is modern?

We hebben het geraden - u wilt een zonnebril die bij uw stijl past, comfortabel zit, en modern is. Zoals alles in de mode-industrie, gaat het om het vinden van een stijlvolle bril die uw stijl uitdrukt. Bent u op zoek naar een zonnebril met kleur, of bent u meer in voor een klassieke en discrete zonnebril, dan moet u verder lezen!

We hebben tijdloze stijlen zonnebrillen waarvan we weten dat u ze volgend jaar ook mooi zult vinden.

Zonnebrillen met sterkte

Een zonnebril met sterkte is een twee-in-één bril. Iedereen met een voorliefde voor lezen in de zon is bekend met een of meerdere lagen brillen waarbij u eerst een leesbril draagt en over de leesbril een zonnebril zet.

Gelukkig is het eenvoudig om van dit gedoe af te komen - u hoeft alleen maar te gaan voor een zonnebril met sterkte! Naast de functie van uw normale leesbril op zonnige dagen, is een zonnebril op sterkte geniaal om overal mee naar toe te nemen. Onze zonnebril op sterkte is gemaakt met brillenglazen in anti-kras, dus neem uw bril gerust mee naar het strand zonder zorgen!

Welke zonnebril past bij mijn gezicht?

Ja, hoe is het ook alweer...? Vorig jaar had u misschien een ronde bril, en het jaar daarop kwam u erachter dat de rechthoekige gewoon beter bij u past. U bent niet de enige die zich afvraagt welke vorm bij u past. Met onze snelle gids voor het vinden van uw gezichtsvorm, word u snel wijzer:

1. Begin met het haar naar achteren te trekken.

2. Plaats uw gezicht tegen een spiegel en kijk recht vooruit.

3. Kijk naar uw algehele gezichtsvorm en de contouren van uw gezicht en haarlijn.

4. Vergelijk de tekening welke vorm het dichtst bij uw gezichtsvorm ligt.

Klaar om de perfecte zonnebril te vinden? Lees verder om erachter te komen voor welke zonnebril u moet gaan. Vorm en kleur hebben veel te zeggen als het gaat om het uitdrukken van uw stijl.

Zonnebril voor ovaal gezicht

De meeste mensen hebben een ovale gezichtsvorm. De kenmerken zijn afgeronde haar-rand en kaakgebied. Als u een ovaal gezicht heeft, heeft u geluk, want dat betekent dat u de meeste zonnebrillen kunt dragen, ongeacht de vorm van de glazen. Zoek naar een model dat past bij de breedte van uw gezicht, zonder dat de bril te klein of te groot wordt.

Het montuur moet even breed zijn als het breedste punt van uw gezicht, zodat u er vanuit alle hoeken goed uitziet. Kijk voor een rechthoekige of vierkante zonnebril. Ons model, Skagen, zal een uitstekende keuze voor u zijn. 

Zonnebril voor rond gezicht

Als uw gezicht bijna even hoog als breed is, heeft u een rond gezicht. Met een rond gezicht moet u voor een zonnebril gaan die uw zachte gelaatstrekken compenseert.

We raden u aan te gaan voor een vierkante zonnebril, en het liefst een beetje breed. Het zal uw gezicht smaller doen lijken en harmonie creëren in uw gelaatstrekken.

Onze populaire brillen, Skagen, zullen goed bij uw gezicht passen, en u kunt een kijkje nemen bij onze selectie van vierkante brillen.

Zonnebrillen voor vierkant gezicht

Als u een meer uitgesproken kaakgebied hebt dan normaal, is uw gezicht vierkant. Een afgetekend gezicht zal er geweldig uitzien met een zonnebril die de randen verzacht. Sommige vierkante gezichten kunnen zware monturen dragen, terwijl dunne monturen beter zijn voor anderen.

Er zijn verschillen in vierkante gezichtsvormen, maar een algemeen goed aanbod voor een slimme zonnebril voor u met een vierkante gezichtsvorm is een van onze best verkochte modellen, Tromsø.

Zonnebril voor hartvormig gezicht

Met een hartvormige gezichtsvorm, die meer driehoekig is, kunt u voordelig kiezen voor een zonnebril met zachte vormen. Het zal een iets breder kaakgebied creëren, en u zult dus harmonie creëren tussen uw smalle kaak en uw iets bredere jukbeenderen en voorhoofd. Een zonnebril die u kunt kiezen om dit te bereiken is ons brilmodel, Orebro, die met zijn krachtige maar zachte montuur uw gezichtslijnen zal verzachten.

Twijfelt u over welke gezichtsvorm u heeft? Ga slimmer te werk met onze gids "6 tips om online de perfecte bril te vinden"