Een duidelijker beeld van duurzaamheid

Onze verantwoordelijkheid

Wij geloven dat verantwoordelijkheid betekent dat we prioriteit geven aan de planeet, onze producten en onze partners. Bij Luxreaders is het ons doel om een bedrijf te runnen dat zowel het milieu als de maatschappij ten goede komt.

Milieuvriendelijke initiatieven

We verminderen het papierverbruik door prioriteit te geven aan online technologie. Tegelijkertijd implementeren we milieuvriendelijke verzendmethoden met recyclebare verpakkingen als onderdeel van onze milieuvriendelijke strategie. We nemen onze verantwoordelijkheid voor het milieu en stimuleren voortdurend groene initiatieven.

Materialen en productie

We geven zorgvuldig voorrang aan materialen voor onze producten, waaronder bioacetaat, dat wordt gemaakt van natuurlijke en biologisch afbreekbare grondstoffen. Deze keuze vermindert onze afhankelijkheid van niet-hernieuwbare bronnen en minimaliseert onze impact op het milieu, terwijl de kwaliteit en het comfort hoog blijven.

Sociaal verantwoorde partnerschappen

We werken samen met leveranciers en fabrikanten die onze waarden op het gebied van arbeidsrechten, eerlijke lonen en veilige werkomstandigheden delen. Op deze manier zorgen we ervoor dat ons bedrijf de mensenrechten ondersteunt en respecteert.
Milieuvriendelijkere materialen

Bio-acetaat

Een groot deel van onze brillen wordt gemaakt met bio-acetaat, een milieuvriendelijker materiaal dat wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals houtsnippers en katoenvezels.

Het materiaal breekt na verloop van tijd op natuurlijke wijze af zonder schadelijke stoffen, waardoor het een duurzaam alternatief is voor de traditionele plastic materialen die vaak op de markt zijn.

Productieprocessen

We streven ernaar om onze productieprocessen te optimaliseren om de impact op het milieu te minimaliseren, waaronder efficiënte transportmethoden, consolidatie van zendingen en het gebruik van transport met een lage uitstoot.

Ons doel is om duurzamere activiteiten te garanderen en naar een groenere toekomst te gaan, en we weten dat er altijd ruimte is voor verbetering.

We willen nog beter worden

Dit is nog maar het begin van onze milieu-initiatieven. Onze toewijding is groot en we staan te popelen om door te gaan en meer updates met je te delen.