Blauw licht brillen

BESCHERM UW OGEN TEGEN BLAUW LICHT VAN BEELDSCHERMEN

Blijf gefocust

Filter 30% van blauw licht

Verminderde risico op hoofdpijn

Verbeterde nachtrust

Stijl en gezondheid gecombineerd

Maak het verschil voor jezelf met
blauw licht brillen

HET EFFECT VAN BLAUW LICHT

Wat is blauw licht?

Blauw licht maakt deel uit van het zichtbare lichtspectrum dat het menselijk oog kan zien, beter bekend als kleuren. Verschillende kleuren geven verschillende energie af en beïnvloeden ons op verschillende manieren. Blauw licht is de meest energetische straling, waarvan bekend is dat het de aandacht, het reactievermogen en de stemming van mensen verhoogt. Ongeveer een derde van al het zichtbare licht valt in de categorie zeer zichtbaar licht, wat wij "blauw licht" noemen - met andere woorden, het is niet alleen de kleur blauw op zich, maar ook alle andere tinten blauw, zoals indigo, paars en turkoois.

Zonlicht is een belangrijke bron van natuurlijk blauw licht dat wij mensen nodig hebben om wakker te blijven - het helpt ons ons circadiaans ritme te controleren. Anderzijds, en als gevolg van het digitale tijdperk, is onze blootstelling aan blauw licht dramatisch toegenomen, en dit betekent dat we worden overbelicht aan blauw licht. Kortom, we worden aan meer blootgesteld dan natuurlijk en gezond is voor onze ogen en onze hersenen. Gelukkig worden we ons steeds meer bewust van de manier waarop onze digitale schermen een negatieve invloed op ons hebben. Dit betekent dat we nu prioriteit kunnen geven aan onze gezondheidsbehoeften.

UW OOGGEZONDHEID VERBETEREN

Hoe bescherm ik mijn ogen tegen het blauwe licht?

Het is raadzaam het aantal uren dat u voor het scherm zit te verminderen, vooral 's avonds en 's nachts. Het is ook nuttig om de instellingen van uw digitale apparaten aan te passen om hun kleurweergave tijdens de late uren te veranderen, zodat ze tijdens de gewenste periode minder blauw licht uitstralen. Schermtijd beperken is echter niet het gemakkelijkste wat er is, en daarom kiezen veel mensen voor een anti-blauwlichtbril. Het is een gemakkelijke en goedkope manier om uw ogen en lichaam te beschermen tegen de negatieve effecten van blauw licht straling, zelfs aanbevolen door Harvard onderzoekers. Zij stellen dat anti-blauw licht brillen gunstige gezondheidseffecten hebben, zoals een verbeterde slaapcyclus en slaapkwaliteit, betere focus en minder hoofdpijn.

DE POPULAIRE BRIL

Wat is al die ophef over blauw licht brillen?

Onze ogen worden dagelijks blootgesteld aan schadelijk blauw licht van de schermen van computers, tablets, smartphones en tv's. In feite brengen de meesten van ons meer dan 8 uur per dag door op verschillende schermen - en onze ogen kunnen zichzelf daar niet tegen beschermen. Een blauw licht bril - vaak een schermbril, of computerbril genoemd - beschermt uw ogen tegen het blauwe licht en u zult het effect snel voelen na een lange dag achter de computer en op de telefoon.

Schermbrillen met blauwlichtfilters zijn de afgelopen jaren razend populair geworden, en daar is een heel goede reden voor. Steeds meer mensen beseffen dat ze hun ogen tot het uiterste drijven als ze op kantoor het grootste deel van de dag voor een scherm zitten, terwijl ze 's avonds steeds meer schermtijd hebben op de telefoon, iPad of voor de tv. De vele uren schermtijd die de meesten van ons elke dag hebben, heeft een negatief effect op onze ogen. Veel mensen krijgen last van droge ogen, slechte slaap of hoofdpijn. Allemaal problemen die in verband kunnen worden gebracht met de intense blootstelling aan blauw licht.

Pas je pakket aan, uniek voor jou.

Mix & Match 3 brillen voor 69€

incl. gratis verzending en 100 dagen retour.

Lichtgewicht brillen

Eco- en allergievriendelijke materialen

Flexibele scharnieren

Hoogwaardig materialen

BETERE SLAAP EN VERHOOGDE CONCENTRATIE

De voordelen van een blauw licht bril

U kunt wonderen doen voor uw gezondheid door gewoon een computerbril tegen blauw licht te dragen wanneer je digitale schermen gebruikt. Anti-blauw licht brillen zijn zowel met als zonder glassterkte verkrijgbaar - dus ook als je geen leesbril nodig hebt, kunt u toch uw ogen tegen blauw licht beschermen zonder een bril op sterkte. Gezondere lichaamsgewoonten ontstaan door de positieve effecten van een betere slaap, minder hoofdpijn, minder vermoeide ogen wat leidt tot een groter welzijn!

Bij Luxreaders hebben we onvermoeibaar gewerkt om de positieve effecten van een blauwlichtbril op uw ogen te combineren met een brede selectie monturen en stijlen die zowel van hoge kwaliteit zijn als er geweldig uitzien. Gelukkig zijn we erin geslaagd om een breed scala aan modellen en collecties beeldschermbrillen te creëren waarmee u er stijlvol uit kunt zien terwijl u voor het scherm zit. Bovendien hebben we hard gewerkt om het gewicht van de brillen laag te houden, zodat u ze uren achter elkaar kunt dragen zonder dat het montuur zwaar aanvoelt of u stoort.

ABSORPTIE VAN BLAUW LICHT

Hoe werken leesbrillen met blauw licht?

Langdurige blootstelling aan blauw licht, vooral 's nachts, heeft nadelige gevolgen voor onze lichtgevoelige cellen, omdat het bij overmatige blootstelling het netvlies binnendringt en beschadigt. Daarom zijn de lenzen van leesbrillen gecoat met een filter dat het blauwe licht van uw beeldschermen blokkeert en absorbeert. Onze anti-blauwlichtglazen filteren ongeveer 30% van het blauwe licht van digitale schermen om uw ogen te beschermen tegen schittering. We begrijpen dat het moeilijk is om schermtijd te verminderen - daarom hebben we een betaalbare oplossing gemaakt met onze blauw licht blokkerende glazen.

IETS WAT IEDEREEN VERSCHULDIGD ZOU MOETEN ZIJN

Wie moet een blauw licht bril gebruiken?

Kortom, een blauw licht bril is nuttig voor iedereen die elke dag meer dan 1 uur voor een scherm zit, of het nu kinderen of volwassenen zijn. De bril is niet alleen voor mensen die al een bril op sterkte gebruiken. Bij Luxreaders kunt u blauw licht brillen vinden zonder sterkte en tot sterkte +3,5. Dit betekent dat zowel kinderen als volwassenen onze blauw licht brillen kunnen gebruiken. Als uw kind op dit moment geen blauw licht bril met sterkte nodig heeft, heeft het nog steeds de mogelijkheid om de beschermende bril te gebruiken tijdens het spelen op de computer, ipad of mobiele telefoon, zodat hun ogen minder worden blootgesteld aan het blauwe licht waar ze in het dagelijks leven aan worden blootgesteld.

De aanbevelingen tegen vermoeidheid na onderzoek door het air force research labortaory

Harvard Business Review

"Kortom, de bril met blauw licht filter verbeterde zowel de slaap- als de werkresultaten"

Een blauw licht bril - werkt het?

Blue Light brillen doen precies wat ze moeten doen - ze blokkeren veel van het schadelijke blauwe licht dat afkomstig is van, onder andere, digitale schermen, die veel mensen in hun dagelijks leven veel gebruiken. Veel studies tonen aan hoe het gebruik van een schermbril tegen blauw licht uw gezichtsvermogen kan beschermen en u kan helpen aan een betere nachtrust, minder vermoeidheid en neiging tot hoofdpijn, en meer goede eigenschappen. Dus als u een bril wilt proberen die positieve effecten heeft, dan zal deze bril zeker werken!

Het is geen geheim dat het blauwe licht van onze schermen een aanzienlijke invloed heeft op hoe we ons lichamelijk en geestelijk voelen. Met alle nieuwe technologie kan onze conditie in zekere mate verslechteren. Daarom is het goed om een oplossing te vinden die deze uitdagingen kan voorkomen. Een klant zegt bijvoorbeeld dat hij minder vermoeide ogen ervaart nadat hij de hele dag voor zijn computerscherm heeft gezeten door een bril tegen blauw licht te dragen; een andere klant vond dat de bril hielp tegen de hoofdpijn die ze de laatste tijd had, en tot slot ervaart ze ook dat ze 's nachts beter slaapt. Niet alleen bieden blauwlichtbrillen verlichting bij vermoeide ogen, hoofdpijn en slaapproblemen wanneer u vlak voor het slapengaan op uw telefoon of tablet kijkt, ze kunnen de hele dag worden gedragen.

Als u zich zorgen maakt over de langetermijneffecten van blauw licht op uw gezichtsvermogen, is het tijd om te investeren in een blauwlichtbril. Deze helpt niet alleen vermoeidheid, vermoeide ogen en slaapproblemen te verminderen, maar beschermt uw ogen ook tegen het schadelijke blauwe licht dat wordt uitgezonden door digitale schermen en ander LED-licht dat ook door lampen wordt uitgezonden. Of u uw computer nu gebruikt voor werk of ontspanning, deze bril is een geweldige manier om de belasting van uw ogen te verminderen en met een gerust hart te genieten van uw schermtijd.

Wanneer een blauw licht bril gebruiken?

Een blauw licht bril kan elke dag worden gebruikt. We worden in veel contexten blootgesteld aan blauw licht. Niet alleen als we voor een digitaal scherm zitten, maar ook in LED-verlichting, zoals lampen, worden we blootgesteld aan blauw licht. Het natuurlijke blauwe licht waaraan we door de zon worden blootgesteld, hebben we nodig om wakker te blijven en ons circadiaans ritme te regelen, en in het geval van zonnestralen is het beter je ogen te beschermen met een zonnebril. De blauwwitte zonnestralen zijn belangrijke bronnen van vitamine D en kunnen depressies behandelen, maar te veel blootstelling kan oogontsteking veroorzaken - zorg er dus voor dat u uw ogen beschermt met een zonnebril wanneer de zon fel aan de hemel staat.

Krijg een goede nachtrust en minder hoofdpijn met een blauw licht bril

Als het om onze gezondheid gaat, beginnen we eindelijk meer aandacht te besteden aan de dingen die ertoe doen. Een van de belangrijkste aspecten van ons welzijn is ons gezichtsvermogen, en dankzij het steeds groter wordende bewustzijn van blauwlichtstraling hebben we nu een manier om onze ogen te beschermen tegen de schadelijke effecten van digitale schermen.

Blauw licht staat erom bekend dat het vermoeidheid van de ogen veroorzaakt, en als het niet wordt voorkomen of vermeden kan blootstelling aan het blauwe licht na verloop van tijd leiden tot andere problemen met het gezichtsvermogen. Door een blauwlichtbril te dragen, kunt u de blootstelling aan dit soort licht verminderen en uw gezichtsvermogen beschermen.

Een blauwlichtbril kan de vermoeide ogen helpen verminderen. Als u veel tijd doorbrengt met het kijken naar digitale schermen zoals computers, telefoons, ipad of tablet, kunt u merken dat uw ogen aan het eind van de dag vermoeid en gespannen aanvoelen. Dit komt doordat het blauwe licht dat van uw scherm afkomt, onze ogen harder laat werken dan nodig is. Als u een blauwlichtbril draagt, kunt u de belasting verminderen en zult u het verschil voelen - uw ogen zullen aan het eind van de dag veel comfortabeler zijn.

Tot slot kunnen blauwlichtbrillen u ook helpen beter te slapen. Het blauwe licht dat schermen uitstralen kan onze natuurlijke slaappatronen verstoren en het kan moeilijk zijn om een goede nachtrust te krijgen.

De meeste mensen zijn zich ervan bewust dat blauw licht schadelijk kan zijn voor het gezichtsvermogen, maar velen kennen de precieze oorzaken niet, waarvan er helaas een aantal zijn. Daarom zijn blauwlichtbrillen een populaire manier geworden om de slaapkwaliteit te verbeteren, hoofdpijn en vermoeidheid te verminderen en de concentratie te verbeteren. Een blauw licht bril blokkeert blauwe lichtgolven, waarvan bekend is dat ze de productie van melatonine, het hormoon dat je slaapcyclus helpt reguleren, verstoren. Door een bril tegen blauw licht te dragen, kunt u - vooral 's avonds voor het slapengaan - uw hersenen ertoe verleiden de productie van het hormoon melatonine te verminderen, zodat uw lichaam tot rust komt en u een betere nachtrust krijgt - zonder dat u uw gewoonten hoeft te veranderen. Een goede nachtrust is van vitaal belang voor uw algehele gezondheid en welzijn, dus een blauwlichtbril kan een waardevolle aanvulling zijn op uw dagelijkse routine, vooral uw avondroutine.