Ken het verschil: Blauw licht filter- en Beeldschermbrillen

Beeldschermbril of blauw licht filter bril - wat is het verschil?

Blauw licht filter brillen is een mooie term voor gewone brillen met een blauw licht coating. De coating werkt als een filter tegen blauw licht en beschermt de ogen tegen schadelijke lichtstralen. Computerbrillen (ook wel beeldschermbril) zonder of op sterkte daarentegen verwijst naar het vermogensbereik en het gebruik van de bril. Een computerbril is afgestemd op de afstand tussen u en uw computer. Dit is een andere sterkte dan u normale-, lees- of multifocale bril. Een blauw licht filter is een coating op uw glazen wat het kunstlicht van uw computer reduceert. Lees hieronder meer informatie over de intrigerende wereld van deze hightech lenzen:

Blauw licht filter brillen

Blue light filter brillen, anti-blauw licht brillen, blauw licht brillen. Voor deze populaire brillen hebben we wel meerdere namen voor!  

U bent misschien niet bekend met het concept van blauw licht, maar het wordt een veelbesproken fenomeen met betrekking tot het nieuwe technologische tijdperk van schermtelecommunicatie. Blauw licht staat erom bekend dat het wordt uitgestraald door kunstmatige bronnen zoals onze elektronische schermen, telefoons, computers en zelfs led-lampen. Maar wist u dat het ook wordt uitgestraald door natuurlijke bronnen zoals de zon?

Waarom mijn ogen tegen blauw licht beschermen?

Blauwe lichtstralen hebben de kortste golflengten met de hoogste energie, wat betekent dat er meer energie aan het oog wordt afgegeven. Wanneer blauw licht door uw ogen wordt geabsorbeerd, interpreteren uw hersenen het als daglicht. Daarom denken uw hersenen en de rest van het lichaam dat het tijd is om wakker te worden/zijn. Dit betekent dat het blauwe licht van schermen 's nachts als kunstmatig daglicht fungeert en uw circadiane ritme en alle processen die daarmee gepaard gaan, verstoort.

's Nachts scheid het lichaam een ​​hormoon af -bekend als melatonine, dat slaap bevordert en op specifieke momenten van de dag een reeks biologische processen in gang zet. Daarom wordt er 's nachts een specifiek signaal naar uw hersenen gestuurd dat uw lichaam vervolgens informeert om melatonine af te scheiden, waardoor u slaperig wordt.

De natuurlijke processen die verband houden met het contrast tussen dag en nacht, worden verstoord door kunstmatige lichtbronnen zoals blauw licht van onze schermen. Onderzoek toont aan dat langdurig slaapgebrek een negatief effect kan hebben op ons immuunsysteem, waardoor we vatbaarder worden voor ziekten zoals kanker en stijgende bloeddruk.


Hoe kan ik mijn ogen beschermen?

Terwijl de wereld zich technologisch blijft ontwikkelen, is het vrij duidelijk dat het moeilijk is om kunstlicht te vermijden. Het is een vast onderdeel geworden van ons dagelijks leven en is cruciaal voor ons werk en onze communicatie.

Er zijn echter actieve wijzigingen die we in onze routines kunnen aanbrengen om het probleem aan te pakken. Vermijd 's nachts felle verlichting en gebruik gedimd of zelfs rood licht, waardoor het minder waarschijnlijk is dat uw circadiane ritme verandert en melatonine wordt onderdrukt.

Als u vaak vanaf een scherm werkt, kunt u een blauw licht bril gebruiken. Draag deze als u achter uw computer of met uw smartphone zit, vooral 's avonds. Zorg goed voor uw ogen, want ze helpen niet alleen uw gezichtsvermogen, maar ook uw algehele gezondheid, slaap en welzijn!


Wat is een beeldschermbril (ook wel bekend als computerbril) ?

Een computerbril is een bril op sterkte die is geoptimaliseerd voor de afstand tussen uw ogen en uw beeldscherm en alles daartussen. Dit maakt het makkelijker voor uw ogen om te schakelen tussen uw beeldscherm, objecten van ver weg of dichtbij. Zo hoeven uw ogen zich minder in te spannen en raken ze minder snel vermoeid. 

Bij het kiezen van de juiste computerbrillen met blauw licht is het belangrijk om met u dagelijkse werkzaamheden rekening te houden. Leest u bijvoorbeeld veel op een beeldscherm? Of wisselt u vaak tussen kijken in de ruimte om u heen of op een beeldscherm?

Hieronder leest u meer over de 3 verschillende glastypes:

3 verschillende glastypes:

  • Beeldschermbril op sterkte: De computerbril op sterkte is niet progressief, wat betekent dat ze op één gekozen afstand zijn ingesteld. Ze werken voor de meeste mensen die de hele dag op dezelfde plek of in ieder geval op dezelfde afstand zitten. Ontspannen lezen en werken achter een beeldscherm, zonder vermoeidheidsverschijnselen.

  • Dichtbij progressief: Deze multi-krachtige lenzen die speciaal zijn gemaakt voor werken op het scherm en voor het lezen van afstanden. De overgang tussen de verschillende gezichtsgebieden is vloeiend. De bijna-progressieve is perfect als u de optimale computeraanpassingen wilt, omdat de hele lens de perfecte sterke punten heeft voor uw werkstation. Ze zijn de beste keuze voor afstanden tot 1,5 meter en leesafstand onder computerlenzen.

  • Mid-range multifocale brillenglazen: Deze brillenglazen zijn voor degenen die wat meer flexibiliteit in het bereik willen. U ziet duidelijk op uw scherm en tot 4 meter vooruit.  Omdat de afstandssterktes ruimte innemen in de lenzen, compromis u met de kwaliteit van het nabije zicht, maar ze werken goed voor dynamische werkgewoonten. Goed en breed zicht tot ongeveer 4 meter afstand, met een vloeiende, comfortabele overgang tussen de verschillende gezichtsgebieden. Ideaal voor bijvoorbeeld kantoorwerk, bij vergaderingen en presentaties.

Heeft u een vraag hierover? Bij Luxreaders kunt u blauw licht filter leesbrillen kopen met of zonder sterkte. Als u onze bril voor de computer wilt gebruiken, kunt u uw bril-recept voor computerafstand gebruiken en de door u gewenste sterkte bestellen. U kunt altijd contact opnemen via onze chat box (rechts onderin) of via onze e-mail hallo@luxreaders.nl als u vragen hebt.